українська російська англійська
ДПА: Збільшилися обсяги виробництва алкогольної продукції
02.11.2010 | 11:20
Прес-служба ДПА

За результатами аналізу звітних даних за січень-вересень  2010 року обсяги виробництва горілки та лікеро-горілчаних напоїв складають 39 мільйонів декалітрів.

Обсяги виробництва горілки у цьому сегменті алкогольних напоїв складають понад 29,5 мільйона дал, лікеро-горілчаних напоїв – 9,5 мільйона  декалітрів.

За вказаний період реалізовано виробниками горілки та лікеро-горілчаних напоїв на внутрішній ринок – понад 33,7 мільйона  дал, на експорт – понад 5,5 мільйона  декалітрів.

Обсяги виробництва виноробної продукції (за результатами аналізу звітних даних за січень-вересень 2010 року) складають: шампанського та ігристих вин – понад 3,3 мільйона  дал. За 9 місяців поточного року порівняно з відповідним періодом минулого року збільшилися обсяги виробництва коньяку на 1 % і складають понад 2,1 мільйона  дал, вин виноградних – на 52,8 % і складають понад 23,8 мільйона  декалітрів.

Разом з тим за січень-вересень 2010 року порівняно з відповідним періодом минулого року збільшилися обсяги реалізації на внутрішній ринок коньяку – на 0,7% і складають понад 2 млн. дал,  шампанського та ігристих вин – на 2,4 відс. і складають понад 2,8 мільйона дал., вин виноградних – на 54,6 % і складають понад 23,4 мільйони декалітрів.

Обсяги реалізованої виробниками виноробної продукції на експорт складають: коньяків – 0,05 мільйона дал, шампанського та ігристих вин – понад 0,35 мільйона декалітрів. Значно збільшилася за січень-вересень 2010 року до відповідного періоду минулого року реалізація на експорт вин виноградних на 25,3 % і складає понад 0,8 мільйона декалітрів.

 

версія для друку