українська російська англійська
На Запоріжжі подешевшали 29 видів товарів
25.05.2012 | 13:14
Запорізька ОДА

У Запорізькій області зафіксовано зниження цін на 29 видів товарів. Про це повідомив заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Дудка під час засідання обласної комісії з питань забезпечення населення Запорізької області основними продовольчими товарами.

Згідно моніторингу цін, який проводився з 18 квітня по 15 травня, на споживчому ринку регіону подешевшали яйця курячі, м'ясо, молочні продукти, крупи та овочі. Разом з тим несуттєве зростання ціни зафіксовано на свинину без кістки,  рибу та яблука.

Основну увагу члени комісії приділили районам, де ціни необґрунтовано перевищують середньоукраїнський рівень, зокрема на  ковбасу варену вищого ґатунку, сметану, масло вершкове, цукор, та крупу гречана. Найвищі ціни в області на ці групи товарів - у Куйбишевському, Оріхівському та Кам’янсько-Дніпровському районах.

На переконання заступника голови облдержадміністрацію така ситуація свідчить про неефективну цінову політику, яка проводиться в районах області.

Аналіз середніх споживчих цін на продукти харчування по містах та районах області, свідчить, що є території, де суттєво різняться ціни на одні й ті самі товари. Приміром, ковбаса варена І ґатунку в Оріховському районі коштує 41,50 грн./кг., а в Бердянську - 28,50 грн./кг. Огірки тепличні в Михайлівському районі можна придбати за 11 грн., а в Кам’янсько-Дніпровському чи Вільнянському районах – 25 – 26 грн./кг. Аналогічна цінова ситуація спостерігається на свинину та яловичину.

За підсумками наради керівники райдержадміністрацій отримали завдання – ретельно проводити моніторинг цінової ситуації на внутрішніх ринках та відповідно реагувати на необґрунтоване підвищення цін на продукти харчування. Також слід посилити увагу питанню якості  продуктів харчування та їх відповідності вимогам нормативних документів з урахуванням літнього періоду.

 

 

версія для друку