українська російська англійська
На Дніпропетровщині збільшено виробництво борошна, круп, сиру, масла та олії
11.10.2012 | 10:44
Дніпропетровська ОДА

За 9 місяців 2012 року обсяг реалізованої продукції харчової промисловості на Дніпропетровщині склав близько 8,2 млрд. грн. За цей період підприємства харчової промисловості регіону збільшили виробництво олії нерафінованої, кондитерських виробів, сиру, вершкового масла, дитячого харчування на молочній основі, борошна, круп, дріжджів, безалкогольних напоїв, крохмалю тощо. Про це повідомили в головному управлінні агропромислового розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації.

Зокрема, у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року в області зросло виробництво круп на 75,2% (вироблено 8,8 тис. тонн), на 66,1% масла вершкового (вироблено 2,2 тис. тонн), на 34,3% кондитерських виробів (вироблено 41,1 тис. тонн), на 33,6% сирів жирних (вироблено 1 тис. тонн), на 13,8% дріжджів (вироблено 17,6 тис. тонн), на 11,1% борошна (вироблено 89,7 тис. тонн), на 10% дитячого харчування на молочній основі (вироблено 2,2 тис. тонн), на 1,3% ковбасних виробів (вироблено 34,2 тис. тонн), на 9% олії нерафінованої (вироблено 153,7 тис. тонн).

«У рамках Комплексної стратегії розвитку регіону кластер сільського господарства обраний одним із пріоритетних на Дніпропетровщині. Наше завдання - виростити екологічно чисту сільськогосподарську сировину та налагодити ефективну систему її глибокої переробки задля виробництва готових якісних продуктів харчування. Такий механізм дозволить забезпечувати жителів нашої області та України натуральними продуктами харчування у достатній кількості та підтримати регіонального виробника», - сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Він також додав що для цього на підприємствах харчової та переробної промисловості впроваджуються новітні технології виробництва, розширюється асортимент продукції, покращується її якість. У 2011 році в харчову промисловість залучено близько 500 млн. гривень інвестицій. Цього року планується залучити ще близько 500 млн. грн.

На підприємствах галузі впроваджується сертифікована система управління якістю, а також система управління безпечністю харчових продуктів.

Довідково

У Дніпропетровській області працює близько 1,5 тис. підприємств харчової промисловості, на яких працює більше 30 тис. осіб. Виробництво в основному зосереджено в містах Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Нікополь та Павлоград.

У 2012 році на Дніпропетровщині збільшено кількість поголів худоби та об`єми виробництва продукції тваринництва.

 

версія для друку