українська російська англійська
На Чернігівщині збільшився обсяг виробництва харчових продуктів
16.10.2012 | 11:10
Чернігівська ОДА

За підсумками дев’яти місяців 2012 року на Чернігівщині вироблено харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів на 5,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє прес-служба головного управління агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

Зокрема, крохмалю та крохмальних продуктів вироблено на 84,2% більше, ніж за 9 місяців минулого року; перероблених та консервованих овочів і фруктів — на 82,6% більше; дистильованих алкогольних напоїв — на 27,2%; какао, шоколаду та цукристих кондитерських виробів — на 10,8%; нерафінованої олії та жирів — на 7,9%; солоду — на 6%; молочних продуктів та морозива — на 5,1%; напоїв — на 2,3%.

Коментуючи стан справ у харчопереробній галузі, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Олександр Шанойло зазначив, що зростання виробництва у харчовиків є сталим процесом: галузь поступово переобладнується, впроваджує нові стандарти виробництва, контролю якості, оновлюється технологічно і рецептурно, а ціни при цьому залишаються доступними.

Харчова та переробна промисловість Чернігівської області налічує близько сотні підприємств. Річний обсяг реалізації продукції галузі складає більше 6 мільярдів гривень. Харчовики Чернігівщини забезпечують 10% загальнодержавного виробництва пива, майже 9% — макаронних виробів, більше 8% — сирів жирних, більше 6% – вершкового масла та яловичини.

 

 

версія для друку