українська російська англійська
Запорізькі харчовики реалізували продуктів на 6,6 млрд. грн.
16.10.2012 | 17:10
Запорізька ОДА

 

За підсумками роботи  9-ти місяців поточного року підприємствами харчової та переробної промисловості Запорізької області  збільшено виробництво низки харчових продуктів: масла вершкового - на 76,8%, молока обробленого – 52%, сирів жирних – 19,9%, олії нерафінованої – 13,3%,  круп –  6,6%, ковбасних виробів – 1,3%.

Питома вага харчової та переробної промисловості в загальному обсязі реалізації промислової продукції області складає 8,1 %, а сума реалізації продуктів харчування досягла 6,6 млрд. грн.

Про це повідомило головне управління агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації.

Загалом  виробництвом харчових продуктів займаються понад 600 підприємств. Деякі з них є провідними в Україні за обсягом  випуску продукції.

Щорічно в області виробляється понад 15 тисяч тонн м’яса та субпродуктів  І категорії, 30 тисяч тонн молока та молочних продуктів, 70 тисяч тонн хліба та хлібобулочних виробів, 60 тисяч тонн борошна, 600 тисяч тонн олії, біля 10 тисяч тонн ковбасних виробів, 4 тисячі тонн рибної продукції, 4 млн. дал безалкогольних напоїв  та 1,5 млн. дал мінеральних вод.

За обсягами  виробництва соняшникової олії Запорізька область  посідає перше місце в Україні.

При цьому підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв модернізують та нарощують свої потужності, зокрема, в  2011 році ними сумарно інвестовано в основний капітал 400,3 млн. грн.

Також активно  впроваджуються міжнародні системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів:  23 підприємства сертифіковано за системою НАССР, 52 -  ISO серії 9001, що є гарантією високої якості та безпеки вироблених продуктів.

 

версія для друку