українська російська англійська
В Одеській області знижуються ціни на продукти харчування
13.11.2012 | 12:13
Одеська ОДА

У жовтні поточного року ціни на продукти харчування на споживчому ринку Одеської області знизилися в порівнянні з вереснем 2012 року на 0,2%. Про це повідомила начальник головного управління статистики в Одеській області  Людмила Котвицька.

Вона зазначила, що серед продуктів харчування більш за все подешевшали протягом останнього місяця овочі - на 5,1%. Зокрема, знизилась вартість білокачанної капусти (на 23,4%), ріпчастої цибулі (на 15,5%). Також знизились ціни на фрукти на 1,4%, у т.ч. на яблука, вартість яких в порівнянні з вереснем зменшилася на 9,4%.

Зниження цін за групою «риба та продукти з риби» становило 1,3%, в основному, за рахунок здешевлення живої, охолодженої риби на 4,4%. Знизились ціни на  цукор, джем, мед, шоколад та кондитерські вироби.

М’ясо та м’ясопродукти знизились у ціні в середньому на 0,1%, зокрема свіжа, охолоджена, заморожена яловичина, телятина та свинина – на 0,3%.

Стабільно низькими є ціни на хліб і хлібопродукти. При цьому за статистичними даними зафіксовано підвищення цін на окремі групи продуктів харчування – молоко, сир, яйця,  а також сало та олію.

 

версія для друку