українська російська англійська
На Рівненщині цукор подешевшав на 15%
29.11.2012 | 11:34
Рівненська ОДА

На Рівненщині у листопаді цього року порівняно з листопадом минулого року вартість солодкого продукту знизилася із 7 гривень 20 копійок до 5 гривень 45 копійок за кілограм. У торговельній мережі області достатньо власної продукції, оскільки місцеві цукровари виробляють більше, ніж споживають краяни.

Так, два заводи, що працюють на Рівненщині, вже виготовили з нового врожаю понад 67 тисяч тонн солодкого продукту, зауважив перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Анатолій Юхименко. Жителям області на рік вистачає 56 тисяч тонн. Тож місцеві цукровари постачатимуть свою продукцію в інші регіони. Адже цьому сприяють їх промислові потужності. Так, харчовики переробляють сировину не лише аграріїв Рівненщини, а й із інших областей.

Тим часом в області завершують копати солодкі корені. Нині техніка працює на полях лише в двох районах – у Млинівському дозбирують врожай на площі 700 гектарах, а в Демидівському – на 200 гектарах. Нині аграрії вже накопали 777 тисяч тонн цукрового буряка при середній врожайності 367 центнерів із гектара. Найбільший врожай збирають агровиробники Млинівського та Рівненського районів – в середньому по 471 та 442 центнери з гектара відповідно.

 

версія для друку