українська російська англійська
Україна експортувала м'яса та м'ясної продукції на 316 млн. дол.
18.02.2013 | 14:54
Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Минулоріч Україна експортувала м’яса та м’ясної продукції на 316 мільйонів доларів. Так, порівняно з 2011 роком експорт яловичини збільшився на 95%, свинини, м’яса домашньої птиці та субпродуктів із нього – на 62% кожного. Загалом у 2012 році виробництво м’яса в Україні зросло на 2,1%.

У 2012 році м’ясо та м’ясні продукти склали 15,4% у структурі реалізованої промислової продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Такого високого показника вдалося досягти завдяки стабільному нарощенню поголів’я ВРХ, свиней та птиці у сільгосппідприємствах та господарствах населення.

«Порівняно з попереднім роком, на 2,7% збільшилося виробництво м’яса та субпродуктів харчових свійської птиці, на 14,9% − консервів із м’яса свійської птиці, на 32,9% − напівфабрикатів м’ясних», − зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Разом із тим, значно зросли темпи експорту м’яса та м’ясопродуктів. Загалом торік Україна експортувала м’яса та м’ясної продукції на суму 316 мільйонів доларів. Так, на 42,2 мільйона доларів вітчизняні аграрії поставили на зовнішні ринки 8996 тонн яловичини, що на 95% більше порівняно з 2011 роком. Експорт свинини склав 92,6 мільйона доларів – поставлено 20 208 тонн. Найбільше ж експортували у 2012 році м’яса та субпродуктів домашньої птиці – 80 653 тонни на суму 145,2 мільйона доларів. Таким чином, обсяги експорту свинини та птиці зросли на 62%.

Варто нагадати, що Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки передбачено збудувати та реконструювати 153 тваринницьких комплекси, що дозволить збільшити виробництво тваринницької продукції. Окрім того, у 2013 році держава буде підтримувати одноосібників та власників сімейних ферм, аби наростити виробництво яловичини та свинини.

 

версія для друку