українська російська англійська
У Дніпропетровській області будуються 5 сучасних овочесховищ
06.03.2013 | 16:39
Дніпропетровська ОДА

У Дніпропетровській області реалізується програма будівництва овоче- та фруктосховищ. У її рамках в регіоні зводяться 5 сховищ плодоовочевої продукції, які прийматимуть на зберігання більше 22,5 тис. тонн овочів та фруктів. Нові овочесховища, які планується ввести в експлуатацію у 2013-2015 роках, будуються у Петриківському, Магдалинівському, Нікопольському, Дніпропетровському районах та у місті Кривий Ріг. Про це повідомили в департаменті агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Дніпропетровської облдержадміністрації.

  Для покращення умов зберігання зібраного урожаю овочів та фруктів в регіоні проведена інвентаризація овочесховищ. Наразі на Дніпропетровщині функціонує 61 овочесховище, загальна місткість яких складає 167,1 тис. тонн (в тому числі з холодильним обладнанням 102,9 тис. тонн). Овочесховища розташовані майже у всіх великих сільськогосподарських районах та містах – у Криворізькому, Магдалинівському, Нікопольському, Новомосковському, Петриківському, Петропавлівському, Солонянському, Юрївському, а також у містах Дніпродзержинськ, Жовті Води та Кривий Ріг.

  У 2012 році господарства області виростили більше 670 тис. тонн овочів та близько 482 тис. тонн картоплі. Як зазначив виконуючий обов’язки директора департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій облдержадміністрації Вадим Удовицький, такий урожай повністю забезпечує потреби регіону.

«Для того, щоб продукція якомога довше зберігалася та потрапляла до споживачів якісною, необхідні певні умови її зберігання. Для цього в області працюють та будуються сучасні овочесховища. Дмитро Колєсніков поставив завдання – налагодити ефективний механізм співпраці між сільгосппідприємствами, власниками овочесховищ, торговельними мережами та ринками», - сказав Вадим Удовицький.

  Перевагою використання овочесховищ є низький відсоток втрати продукції. Якщо при традиційному зберіганні втрата продукції становить від 40 до 45%, то при її зберіганні в складах з холодильним обладнанням та газорегулюючою системою втрати складають лише 5-7%.

 

 

 

 

 

 

версія для друку