українська російська англійська
На майже 500 вітчизняних підприємств діють системи контролю за якістю та безпечністю продукції
28.03.2013 | 16:16
Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Українські підприємства харчової промисловості посилюють контроль за якістю та безпечністю продукції. Так, 488 підприємств уже використовують системи контролю безпечності та якості продукції, а на 98 виробництвах розпочато роботу із їх впровадження. Зокрема, значно зросла кількість підприємств, на яких діє система управління безпечністю харчових продуктів НАССР. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«На сьогодні вітчизняний споживач віддає перевагу продуктам харчування від українського виробника. І дуже важливим залишається питання  контролю за якістю та безпечністю вітчизняних харчів на виробництві. Крім того, країни-імпортери української продукції харчової та переробної промисловості мають також високі вимоги до якості. Тому протягом останніх років вже 488 підприємств впровадили системи контролю за безпечністю та якістю продукції, а на 98 підприємствах розпочата робота із їх впровадження», - зазначив Микола Присяжнюк.

Міністр поінформував, що у 2012 році кількість підприємств, які впровадили системи контролю за якістю та безпечністю продукції, збільшилася на 14%. Зокрема, значно зросла частка тих підприємств, на яких впроваджено систему управління безпечністю харчових продуктів НАССР – на 32%.

«Система управління безпечністю харчових продуктів НАССР всесвітньо визнана як одна з найефективніших. І основні торговельні партнери України – країни СНД та країни Європи − віддають перевагу співпраці з тими підприємствами, на яких впроваджено НАССР. На сьогодні  НАССР діє на 169 вітчизняних підприємствах. Окрім того, вона впроваджена на 19 та в стані розробки на 55 підприємствах», - додав Микола Присяжнюк.

Так, система НАССР діє на сьогодні на більшості провідних українських підприємств молочної, олійно-жирової, кондитерської, алкогольної промисловості.

 

версія для друку