українська російська англійська
У Запорізькій області на створення малих пекарень виділено 2,5 млн. грн.
30.03.2013 | 12:11
Запорізька ОДА

У Запорізькій області затверджено програму «Мала пекарня на 2013-2017 роки», розроблену Департаментом агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Як пояснив директор Департаменту АПР ОДА Володимир Тарасов, мета інноваційної програми - гарантоване та безперебійне забезпечення населення регіону хлібом та  хлібобулочними виробами шляхом надання фінансової підтримки малим пекарням. Програма фінансуватиметься за рахунок видатків загального фонду обласного бюджету і компенсуватиме 50% вартості обладнання, придбаного  для подальшого використання у виробництві борошна, хліба та хлібобулочних виробів. На ці заходи передбачено 2,5 млнрн., максимальна сума компенсації для однієї пекарні складатиме 250 тис. грн.

Торік в області у сфері промислового виробництва хліба та хлібобулочних виробів працювало 71 підприємство. При цьому чотири райони області - Великобілозерський, Куйбишевський, Запорізький та Розівський -  взагалі не мають власних хлібовиробників.

Аналіз промислового виробництва хлібобулочних виробів, проведений Департаментом АПР ОДА, свідчить про  падіння виробництва хліба в регіоні. Так, у 2011 році було вироблено 75026 тонн, а в 2012 – лише  66898 тонн.

При цьому область має достатній потенціал для забезпечення потреб населення хлібобулочними виробами власного виробництва.

Виконання заходів Програми дозволить протягом п’яти років відкрити 50 малих пекарень потужністю від 2,5 до 4,0 тонн продукції на добу. За розрахунком по завершенні терміну реалізації Програми виробництво  стратегічного продукту буде збільшено на 45,5 – 73,0 тис. тонн на рік.

 

 

версія для друку