українська російська англійська
О. Вілкул: В Україні за останні три роки обсяг прямих іноземних інвестицій у виробництво харчових продуктів зріс у 1,7 раза
19.04.2013 | 15:16
Прес-служба Віце-прем'єр-міністра

В Україні за останні три роки обсяги прямих іноземних інвестицій у виробництво харчових продуктів зросли у 1,7 раза. На цьому наголосив Віце-прем'єр-міністр України під час відкриття нового виробництва продуктів харчування підприємства ПАТ «Крафт Фудз Україна» у с. Старі Петрівці Вишгородського району Київської області.

За його словами, Урядом проводиться системна робота з підвищення конкурентоспроможності економіки країни, модернізації підприємств та створення сприятливих умов для залучення інвестицій. Завдяки цьому, у тому числі, на підприємствах харчової та переробної промисловості впроваджуються новітні технології виробництва, розширюється асортимент продукції, покращується її якість.

«Як результат системної роботи в Україні за останні три роки обсяги прямих іноземних інвестицій у виробництво харчових продуктів, напоїв та інших виробів зросли в 1,7 разів (або на 66,3%) з 1,8 млрд. дол. США до 3 млрд. дол. США. Серед галузей промисловості за обсягом залучених іноземних інвестицій харчова промисловість посіла в країні друге місце», - сказав Олександр Вілкул.

«Залучення іноземних інвестицій в країну означає створення нових робочих місць, зростання виробництва та підвищення конкурентоспроможності економіки», - додав він.

В Україні за останні три роки було відкрито 12 нових промислових підприємств, зокрема, в олійно-жировій, хлібопекарській, крохмалопатоковій, кондитерській галузях та два підприємства з виробництва дитячого харчування.

Під час відкриття нового виробництва харчових продуктів підприємства ПАТ «Крафт Фудз Україна» Віце-прем’єр-міністр України зазначив: «Відкриття таких підприємств свідчить про те, що Україні інвестори довіряють. Їм тут вигідно інвестувати, розвивати бізнес і реалізувати великі інвестиційні проекти».

Крім того, Олександр Вілкул наголосив, що «вирощення екологічно чистої сільськогосподарської сировини та створення ефективної системи її глибокої переробки – це одна із точок росту та одне із стратегічних завдань, які стоять перед країною. Це дозволить забезпечувати громадян натуральними продуктами та підтримати вітчизняного виробника».

 

 

версія для друку