українська російська англійська
В Україні збільшилося виробництво харчових продуктів
24.05.2013 | 13:36
Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Вітчизняна харчова промисловість нарощує виробництво. Так, в першому кварталі поточного року воно збільшилося на 4,4%. Зокрема зросло виробництво м’ясних і молочних продуктів, консервованих овочів і фруктів та кондитерських виробів. Найбільше харчових продуктів вироблено в Кіровоградській, Сумській, Вінницькій, Львівській і Хмельницькій областях. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.  

«За результатами перших трьох місяців поточного року ми спостерігаємо позитивну динаміку виробництва м’ясних і молочних продуктів, консервованих овочів і фруктів та кондитерських виробів. За цей період підприємства галузі виробили на 4,4% більше продукції, ніж за відповідний період минулого року. І ми сподіваємося на продовження цієї тенденції», - зазначив Міністр.

Микола Присяжнюк також повідомив, що виробництво цукру в цьому році може сягнути 1,3-1,5 мільйона тонн, що залежить від рівня врожайності цукрових буряків. З урахуванням цього, пропозиція на ринку може становити 2,2-2,4 мільйона тонн при внутрішній потребі споживання у 1,8 мільйона тонн. Тож керівник відомства підкреслив, що необхідно шукати ринку збуту, а також диверсифікувати виробництво.

«Необхідно, щоб цукрові та спиртові підприємства поступово переходили і на виробництво біопалива. Тоді залежно від ситуації на ринку вони зможуть обирати, що їм вигідніше виробляти в тій чи іншій ситуації. І вже можна спостерігати, що підприємства, наприклад, спиртової галузі, прислухаються до цих порад Міністерства. Про це свідчить те, що з січня по квітень поточного року виробництво біоетанолу в країні збільшилося майже в 9 разів», - підкреслив Міністр.

 

 

версія для друку