Вітчизняна харчова промисловість нарощує виробництво.
Так, в першому кварталі поточного року воно збільшилося на 4,4%. Зокрема зросло
виробництво м’ясних і молочних продуктів, консервованих овочів і фруктів та кондитерських
виробів. Найбільше харчових продуктів вироблено в Кіровоградській, Сумській,
Вінницькій, Львівській і Хмельницькій областях. Про це повідомив Міністр
аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«За результатами перших трьох місяців поточного року ми
спостерігаємо позитивну динаміку виробництва м’ясних і молочних продуктів,
консервованих овочів і фруктів та кондитерських виробів. За цей період
підприємства галузі виробили на 4,4% більше продукції, ніж за відповідний період
минулого року. І ми сподіваємося на продовження цієї тенденції», - зазначив
Міністр.
Микола Присяжнюк також
повідомив, що виробництво цукру в цьому році може сягнути 1,3-1,5 мільйона
тонн, що залежить від рівня врожайності цукрових буряків. З урахуванням цього,
пропозиція на ринку може становити 2,2-2,4 мільйона тонн при внутрішній потребі
споживання у 1,8 мільйона тонн. Тож керівник відомства підкреслив, що необхідно
шукати ринку збуту, а також диверсифікувати
виробництво.
«Необхідно, щоб цукрові та спиртові підприємства
поступово переходили і на виробництво біопалива. Тоді залежно від ситуації на
ринку вони зможуть обирати, що їм вигідніше виробляти в тій чи іншій ситуації.
І вже можна спостерігати, що підприємства, наприклад, спиртової галузі,
прислухаються до цих порад Міністерства. Про це свідчить те, що з січня по
квітень поточного року виробництво біоетанолу в
країні збільшилося майже в 9 разів», - підкреслив Міністр.