українська російська англійська
У першому кварталі цього року на Вінниччині вироблено понад 15 тонн хліба та хлібобулочної продукції
29.05.2013 | 15:40
Вінницька ОДА

За січень-квітень поточного року вироблено майже 15,1тис. тонн хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання. Найбільшим попитом у споживачів користується хліб житньо-пшеничний чи пшенично-житній (45% від загального виробництва хлібобулочних виробів), хліб пшеничний (39% відповідно) та булочні вироби (16%).

Крім цього, випечено 126 тонн тортів, 17 тонн тістечок, 813 тонн виробів здобних. Проти минулорічного зросло виробництво хлібців хрустких, сухарів, грінок та виробів подібних підсмажених на 26%, тістечок – на 13%

У структурі розподілу реалізованої харчової продукції на цей вид діяльності припадає 4%. Підприємствами з виробництва хліба та хлібобулочних виробів області за 4 місяці поточного року реалізовано продукції на 131 млн. грн.

Випуском хлібобулочних виробів на Вінниччині займаються великі та середні підприємства, підсобні виробництва та підприємства малого бізнесу. Основна частка продукції (96%) припадає на великі та середні підприємства.

версія для друку