українська російська англійська
Третина створених в Україні у 2013 р. виробників продуктів харчування виробляє хліб та хлібобулочні вироби
10.07.2013 | 14:24
ПРЕС-СЛУЖБА ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ

З початку року в Україні зареєстровано 719 суб’єктів підприємницької діяльності, які декларують основним видом своєї діяльності виготовлення продуктів харчування. Це – 225 юридичних осіб та 494 особи-підприємця.

Найбільше з них, 28 юридичних осіб та 194 особи-підприємця, або 30% здійснюють виробництво хліба та хлібобулочних, борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання.

На другому місці – виробництво готової їжі та страв. Цей вид діяльності зазначають 76 новостворених суб’єктів підприємницької діяльності – 6 юридичних осіб та 70 осіб-підприємців.

Далі ідуть виробництво продуктів борошномельно-круп'яної промисловості (54 суб’єкти господарювання), олії та тваринних жирів (46 суб’єктів господарювання), м'ясних продуктів (42 суб’єкти господарювання) тощо.

Нагадуємо, з початку нинішнього року в Україні зареєстровано 24338 юридичних осіб та 84301 фізичних осіб-підприємців.

 

версія для друку