українська російська англійська
На Дніпропетровщині виробництво сільгосппродукції зросло на чверть до І півріччя 2012-го
17.07.2013 | 15:15
Дніпропетровська ОДА

На Дніпропетровщині у січні-червні 2013 року обсяг виробництва продукції сільського господарства порівняно з січнем-червнем 2012 року зріс на 23,3%. Виробництво на сільськогосподарських підприємствах збільшилося на 26,4%, у господарствах населення – на 18,6%. Про це повідомили у департаменті агропромислового комплексу та розвитку сільських територій облдержадміністрації.

«Дніпропетровщина має на меті стати провідним агропромисловим центром України та систематично працює у цьому напрямку. Ми зміцнюємо рослинництво, створюємо вертикально-інтегровані тваринницькі комплекси, використовуємо сучасні методи ведення сільського господарства», - сказав голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

За словами керівника області, Дніпропетровщина має потужний потенціал. Площа сільськогосподарських земель у Дніпропетровській області складає 2 млн. 500 тис. га, з яких 2 млн. 100 тис. га - рілля, що становить 7% від усієї ріллі України.

Основу агропромислового комплексу області складають понад 5 тисяч господарств різних форм власності. Питома вага валової продукції, яких складає більше 6% в Україні.

Щорічно в області виробляється близько 3 млн. тонн зернових культур, близько 1 млн. тонн технічних культур, більше 680 тис. тонн овочів, близько 500 тис. тонн картоплі, близько 291 тис. тонн м'яса, 343 тис. тонн молока і більше 1 млрд. штук яєць.

Керівник області додав, що у 2012 році в аграрний сектор області було інвестовано близько 65 млн. дол. США, цього року планується - 100 млн. дол. США.

«Дніпропетровщина не тільки підтримує стабільність на ринку харчових продуктів, а й, збільшуючи виробництво, має можливість поставляти їх іншим регіонам та навіть країнам. Наприклад, соняшник область експортує до країн Європи», - підкреслив Дмитро Колєсніков.

 

версія для друку