українська російська англійська
Держспоживінспекція перевіряє ресторанне господарство: майже на кожному підприємстві порушення
08.08.2013 | 17:24
Прес-служба Державної інспекції з питань захисту прав споживачів

З метою подолання негативних тенденцій на споживчому ринку, проводиться робота щодо здійснення державного контролю за якістю і безпекою продовольчих товарів та продукції ресторанного господарства.

За І півріччя 2013 року перевірено більше 5,6 тис. суб’єктів господарювання сфери торгівлі продовольчими товарами та продукцією ресторанного господарства.

«Незважаючи на постійну роботу, ситуація на споживчому ринку залишається складною.  Суб’єктами господарської діяльності не забезпечується дотримання вимог Закону України «Про захист прав споживачів», порушуються правила торговельного і побутового обслуговування та санітарні норми. Майже на кожному перевіреному підприємстві встановлено факти реалізації товарів без необхідної, доступної, достовірної і своєчасної інформації про товари, без документів, що засвідчують якість товарів, реалізацію товарів, які не відповідають вимогам нормативних документів, з минулим терміном придатності. Допускаються випадки обману та обрахунків споживачів» - наголошує Голова Держспоживінспекції України Сергій Орєхов.

 

версія для друку