українська російська англійська
У 2014 році Україна планує розпочати експорт м'яса до Китаю
14.08.2013 | 14:54
Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Україна може розпочати експорт м’яса та м’ясопродукції до Китаю вже з наступного року. Для цього вже ведеться робота щодо сертифікації українського м’яса. Окрім того, найближчим часом Китай завершить сертифікацію українських пшениці, ячменю та сої. Про це сьогодні на брифінгу в Кабміні повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Нещодавно я мав тижневий візит до Китайської Народної Республіки. І хочу зазначити, що ринок цієї країни є одним з найбільш зарегульованих. Однак нам вдалося досягти значних результатів у просуванні своєї сільгосппродукції до Китаю. Так, на сьогодні ми вже маємо сертифікацію кукурудзи. Наступного тижня приїде робоча група, яка завершить сертифікацію пшениці, ячменю, сої», − зазначив Міністр.

Також, за словами очільника відомства, в Україні вже приступили до роботи щодо постачання м’яса та м’ясопродукції на китайський ринок.

«Сертифікація м’яса може зайняти 2-3 місяці. І вже з наступного року Україна планує розпочати постачання м’яса та м’ясопродукції до Китаю», − додав Микола Присяжнюк.

 

 

версія для друку