українська російська англійська
Цього року в Україні вирощено втричі більше персиків
20.08.2013 | 11:39
Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

Українські фермери збирають врожай персиків. Попри квітневі снігопади – вродило утричі більше ніж минулого року. Тож пропозиція і сформувала відповідну ціну – від 5 гривень за кілограм у розпал сезону, 12 гривень нині.

 В Україні персик вирощують на семи тисячах гектарів. Переважно у Криму, Херсоні та Одеській області. Натомість у південних сусідів площі значно більші, та й клімат сприятливіший. Відтак у боротьбі за споживача українським садоводам складніше. Утім українці підтримують вітчизняного виробника. По перше український персик - дешевший, а за смаковими якостями не поступається імпортним аналогам. Українські персики – кращі за імпортні. В цьому запевняють самі споживачі. Кажуть вітчизняні фрукти розходяться без реклами.

А для того, щоб українці довше ласували соковитим фруктом, держава будує  холодильні приміщення. Лише цього року до роботи стануть 2 сховища.

 

версія для друку