українська російська англійська
Потреба споживачів Києва у хлібі задовольняється повністю
21.08.2013 | 08:59
Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

Цьогорічний урожай зернових радує не тільки виробників. Приносить він задоволення і споживачам. Хлібопекарські підприємства постійно розширюють асортимент виробів, намагаючись задовольнити найрізноманітніші потреби громадян.

На особливому контролі Уряду перебуває споживання соціальних сортів хліба для малозабезпечених верств населення. Протягом січня-серпня поточного року Аграрний фонд реалізував хлібопекарським підприємствам за фіксованими цінами в межах заявок органів місцевої влади майже 200 тис. тонн борошна для виробництва соціальних сортів хліба.

Одним з найбільших споживачів хлібобулочних виробів є столиця. З метою підтримки хлібопекарських підприємств та недопущення росту цін на сорти хліба, що користуються найвищим споживчим попитом, відповідно до рішення Уряду у 2013 році Аграрний фонд продовжує здійснювати переробку зерна державного інтервенційного фонду та поставку борошна хлібопекарським підприємствам. Відповідно до укладеного договору з Аграрним фондом хлібопекарським підприємствам Києва з початку року відвантажено 19,5 тис. тонн борошна.

За даними Головного управління статистики у м. Києві за 7 місяців 2013 року підприємствами міста вироблено 86,7 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів. Потреба споживачів Києва у хлібі задовольняється повністю великими промисловими хлібопекарськими підприємствами та міні-пекарнями.

Основними  виробниками хліба та хлібобулочних виробів в м. Києві та Київській області у 2013 році є ПАТ "Київхліб" (максимальна виробнича потужність підприємств товариства складає 1072 тонн на добу), ТОВ "Перший столичний хлібзавод" (ТМ "Цар Хліб", 130 т/добу), ТОВ "Україно-словенське спільне підприємство "Київський обласний хлібопекарський комплекс (ТМ "Кулиничи", 130 т/добу). Надлишок виробничих потужностей цих підприємств складає 758 тонн на добу, вони мають можливість виробляти  хліба та хлібобулочних виробів в 2 рази більше, ніж сьогодні.

Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з Аграрним фондом і представниками регіональних органів влади підписали меморандум, згідно з яким виробники зобов'язалися заздалегідь закуповувати необхідну кількість сировини і забезпечувати споживачів необхідною кількістю соціальних сортів хліба. Це дозволить контролювати ціни на хліб та досягти їхньої стабілізації.

версія для друку