українська російська англійська
Зменшення експортного мита поверне зацікавленість аграріїв у виробництві яловичини
22.08.2013 | 14:34
Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Уряд підтримав ініціативу Міністерства аграрної політики та продовольства щодо максимального зниження мита на експорт живої худоби та шкіряної сировини. Так, ставка знизиться з 25% до 5%. На переконання очільника відомства Миколи Присяжнюка, ухвалення таких змін сприятиме підвищенню економічної зацікавленості у виробництві яловичини та збільшенню її експорту. 

«Щоб підтримати галузь тваринництва та вітчизняного виробника, 21 серпня на засіданні Уряду була підтримана ініціатива Мінагрополітики щодо максимального зниження мита на експорт живої худоби та шкіряної сировини з 25% до 5 відсотків від митної вартості», − повідомив Микола Присяжнюк.

За словами Міністра, такі зміни мають посприяти тому, щоб галузь стала рентабельною. Так, виробникам буде вигідніше постачати свою продукцію за кордон.

«Експортне мито призводило до того, що виробники були не зацікавлені постачати продукцію за кордон. А через те, що закупівельні ціни на яловичину на внутрішньому ринку не відшкодовують витрат на її виробництво, товаровиробник втрачав інтерес до виробництва. Тепер ситуація може докорінно змінитися», − зазначив Міністр.

Микола Присяжнюк наголошує, що в перспективі яловичина може стати основним експортним продуктом України. Адже вітчизняна сільгосппродукція є затребуваною на світових ринках, в тому числі через високу якість та безпечність.

«Я переконаний, що зниження експортного мита приведе до підвищення економічної зацікавленості у виробництві яловичини та збільшення обсягів її експорту. А також збільшаться надходження до держбюджету», − наголосив Міністр.

 

 

версія для друку