українська російська англійська
Українці віддають перевагу вітчизняним продуктам харчування
24.10.2013 | 17:06
Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Понад 90% харчових продуктів, які купують українці, – вітчизняного виробництва. І для того, аби задовольнити такий високий попит, нарощуються обсяги виробництва. Так, за 9 місяців в Україні зросло виробництво яловичини, свинини, м’яса птиці, молока, вершкового масла, сиру та інших найпопулярніших продуктів харчування. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Україна забезпечує внутрішній ринок продовольства за рахунок власного виробництва. Водночас, попит на вітчизняну харчову продукцію всередині країни також зростає. Так, більше 90% продовольства, яке купують споживачі в Україні, – саме вітчизняного виробництва», − зазначив Микола Присяжнюк.

Міністр наголосив, щоб для того, аби попит українців було забезпечено, зростає і виробництво продуктів харчування. Так, наприклад, за 9 місяців поточного року збільшилося виробництво яловичини замороженої на 65%, свинини свіжої чи охолодженої – 9,6%, м’яса птиці свіжого чи охолодженого – 5,7%, вершкового масла – 2%, сиру – 5,4%, обробленого молока – 2,6% тощо.

«Українці вже звикли до вітчизняного продукту. Тож, щоб задовольнити дедалі вищий попит, нарощується й виробництво. Окрім цього, велика увага приділяється і якості продукції. Так, в Україні вже впроваджено системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів на 553 підприємствах. Продовжується робота з упровадження однієї з найкращих таких систем – НАССР. І така робота продовжиться, особливо враховуючи перспективу підписання Угоди про Асоціацію з ЄС», − зазначив Міністр.

версія для друку