українська російська англійська
У ВМС ЗС України проводять експеримент щодо покращення харчування військовослужбовців
23.10.2015 | 12:24
МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

У Військово-Морських Силах Збройних Сил України проводиться експеримент щодо впровадження альтернативної системи продовольчого забезпечення українських військових моряків та її наближення до європейських стандартів. Ці заходи є частиною пілотного проекту реформи харчового забезпечення Збройних Сил України, що розпочався 16 вересня 2015 року. 

Зазначений експеримент проходить в одній з військових частинах Західної військово-морської бази ВМС. За його перебігом і практичною реалізацією спостерігає комісія, що складається з представників Тилу Збройних Сил України та волонтерів.

На вибір військовослужбовцям національного флоту представлено різноманітний асортимент страв, у тому числі овочі, фрукти та кисломолочні продукти тощо. Це стало можливим завдяки розробці нового значно розширеного каталогу продуктів із 248 позицій, що дає можливість обирати його складові на вибір військовослужбовця в межах коштів, визначених на добу.

«Якість харчування особового складу значно зросла, вибір приготовлених страв виріс, на даний час відбувається приготування по 2-3 перших, других страв та холодних закусок на новому технологічному, тепловому обладнанні, – зазначив начальник продовольчої служби Тилу Командування ВМС полковник Костянтин Єлькін. – У наступному році, враховуючи результати цього проведеного експерименту щодо харчування військових моряків за новими стандартами, планується його запровадження й в інших військових частинах українських ВМС».

До проведення реформи харчового забезпечення були залучені міжнародні маркетингові компанії, які досліджували рівень задоволення якістю харчування самими військовослужбовцями.

Проект також передбачає оновлення кухонного обладнання військових частин, впровадження системи «Електронний склад» та електронного обліку харчування.

 

версія для друку