українська російська англійська
"Військовослужбовці матимуть можливість вибору меню за принципом "шведського столу", - Юрій Гусєв
06.11.2015 | 16:14
МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Пілотний проект з організації продовольчого забезпечення та харчування Збройних Сил України відрізняється значним розширенням асортименту продуктів харчування та можливістю вибору військовослужбовцями страв меню за принципом «шведського столу».

На цьому 6 листопада  наголосив заступник Міністра оборони України Юрій Гусєв під час брифінгу в Будинку Уряду.

«На сьогодні ми «розділили» закупівлю продуктів і надання послуги з харчування. В пілотному проекті приготування їжі із закуплених продуктів здійснюється Збройними Силами. Зараз ми працюємо над тим, аби в наступному році, розширюючи цей експеримент, мати можливість закуповувати послуги з приготування їжі. Але це має бути прозора, ефективна система, де буде конкуренція і зрозуміла для суспільства ціна», - підкреслив заступник Міністра оборони України

У цьому контексті Юрій Гусєв повідомив про прийняте Міністром оборони України рішення щодо зменшення з наступного року лотів на харчування: «Це означає, що невеликі компанії отримають нові можливості, і зможуть годувати військові частини, наприклад, в межах одного міста чи району».

Заступник Міністра оборони України також звернув увагу на позитивні зрушення, які останнім часом відбулися у системі продовольчого забезпечення та харчування військовослужбовців Збройних Сил України. Це закупівля нових польових кухонь для підрозділів, які виконують завдання на території Донецької та Луганської областей,  впровадження нової системи контролю харчування, а також створення відповідної  робочої групи з моніторингу, до якої активно залучаються волонтери.

 

версія для друку