Пілотний проект з
організації продовольчого забезпечення та харчування Збройних Сил України
відрізняється значним розширенням асортименту продуктів харчування та
можливістю вибору військовослужбовцями страв меню за принципом «шведського
столу».
На цьому 6
листопада наголосив заступник Міністра
оборони України Юрій Гусєв під час брифінгу в Будинку Уряду.
«На сьогодні ми «розділили»
закупівлю продуктів і надання послуги з харчування. В пілотному проекті приготування
їжі із закуплених продуктів здійснюється Збройними Силами. Зараз ми працюємо
над тим, аби в наступному році, розширюючи цей експеримент, мати можливість закуповувати
послуги з приготування їжі. Але це має бути прозора, ефективна система, де буде
конкуренція і зрозуміла для суспільства ціна», - підкреслив заступник Міністра
оборони України
У цьому контексті
Юрій Гусєв повідомив про прийняте Міністром оборони України рішення щодо зменшення
з наступного року лотів на харчування: «Це означає, що невеликі компанії отримають
нові можливості, і зможуть годувати військові частини, наприклад, в межах
одного міста чи району».
Заступник
Міністра оборони України також звернув увагу на позитивні зрушення, які останнім
часом відбулися у системі продовольчого забезпечення та харчування військовослужбовців
Збройних Сил України. Це закупівля нових польових кухонь для підрозділів, які
виконують завдання на території Донецької та Луганської областей, впровадження нової системи контролю харчування,
а також створення відповідної робочої
групи з моніторингу, до якої активно залучаються волонтери.