українська російська англійська
Майбутні аудитори з безпечності харчових продуктів успішно пройшли навчання, організовані ЄС
24.06.2016 | 09:57
ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ

Завершилася навчальна програма для аудиторів із безпечності харчових продуктів: майже 500 майбутніх інспекторів із усіх регіонів України стали учасниками півторарічної навчальної програми з проведення аудитів процедур, що засновані на принципах НАССР, організованій Проектом ЄС «Удосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» для представників Держпродспоживслужби.

Навчання проходило у дев’яти містах: Вінниці, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Києві, Львові, Одесі, Полтаві, Сумах та Харкові.

Як повідомив керівник Проекту ЄС Тоні Віл, за попередніми результатами приблизно 75% учасників успішно пройшли незалежне тестування і отримають сертифікати аудиторів, які нададуть їм право перевіряти ефективність впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, операторами ринку харчових продуктів.

За його словами, такі результати свідчать про досить високий рівень підготовки фахівців у галузі контролю безпечності харчових продуктів: «Це дійсно відмінний результат. Якщо нинішні темпи зберігатимуться, то Держпродспоживслужба поповниться понад 300 висококваліфікованими аудиторами з безпечності харчових продуктів, які готові приступити до виконання своїх функцій, передбачених новою системою державного контролю», - наголосив Тоні Віл.

У свою чергу Голова Держпродспоживслужби високо оцінив хороші результати навчання інспекторів. Він наголосив на важливості продовжувати такі навчання для працівників Держпродспоживслужби у всіх регіонах України.

Довідково

Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» є частиною фінансованої Європейським Союзом Програми всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme – CIB) у сфері безпечності харчових продуктів в Україні із загальним бюджетом у 10 мільйонів євро.

7 жовтня 2014 р. Проект розпочав проведення навчальних заходів для представників Держветфітослужби, а з квітня 2016 року – для Держпродспоживслужби.

Основною метою діяльності даного Проекту є сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу» шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної та адміністративної політики і практик ЄС.

 

 

версія для друку