українська російська англійська
В українському коньяку повинно бути не менше 15% вітчизняного спирту, - Тарас Кутовий
27.10.2016 | 11:27
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

При виробництві українських коньяків частка вітчизняного коньячного спиртового матеріалу повинна становити не менше 15% - про це 26 жовтня в Одесі домовилися представники робочої групи з опрацювання Правил виробництва коньяків України в ході обговорення проектів Закону України «Про виноград та винопродукцію» та Правил виробництва коньяків України. Згідно з рішенням така частка має бути, починаючи від першого січня 2017 року. Далі щороку планується збільшення відсотків українського коньячного спирту.

У засіданні взяли участь відповідальні працівники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Мінагрополітики, представники Одеської облдержадміністрації, ННЦ Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова НААН, члени робочої групи з опрацювання Правил виробництва коньяків України.

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий зазначив, що таким чином, ми підтримуємо національного товаровиробника і «від цього виграють у першу чергу ті господарники, які мають свої виноградники».

«Український виробник повинен відчувати себе захищеним вдома. Наше завдання – створити всі умови для його комфортної роботи, його ж завдання – створювати якісний продукт із доданою вартістю, який не соромно буде продавати вдома і просувати на закордонні ринки», - коментує результати обговорення Тарас Кутовий.

Додамо, що коньячні підприємства – «Одеський коньячний завод», «Ужгородський коньячний завод» і «Таврія» – гарантували учасникам коньячного ринку, яким необхідні для виробництва вітчизняні коньячні спирти, їх продаж. За словами Міністра, закріплення такої норми опосередковано стимулює розширення площ вітчизняних виноградників, що у свою чергу призведе до створення нових робочих місць.

 

версія для друку